Читај ми!

Вучић се састао са Лајчаком у Бриселу

Председник Србије Александар Вучић састао се у Бриселу са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком.

Вучић је објавио на Инстрагаму "Будућност Србије" фотографију са Лајчаком. 

Први пут у овој години председник Србије је у посети Бриселу на серији сусрета са практично свим највишим званичницима ЕУ.

После вечерашњег састанка са Мирославом Лајчаком, највећи део разговора очекује се сутра. Вучић ће се најпре састати са председницом ЕК Урсулом фон дер Лајен и комесаром за проширење Вархејијем, затим са шефом европске дипломатије Жозепом Борелом, после чега се очекује заједничко обраћање медијима Вучића и Борела.

Планиран је састанак са известиоцем ЕП за Србију Владимирим Билчиком и најзад радна вечера са председником Европског Савета Сарлом Миселом.

Две, према најавама, главне теме су изгледи за убрзање приступних преговора Србије и наставак дијалога Београда и Приштине. Нова методологија проширења коначно би требало да буде примењена и потенцијално убрза отварање нових поглавља.

Кад је реч о дијалогу, европски извори кажу да су Београд и Брисел спремни за наставак, а да спремност за наставак разговора треба да покаже и Приштина, чији нови председник владе Курти долази у посету Бриселу касније ове недеље.

Реформе у Србији, владавина права, економија, борба против епидемије и вакцинација биће такође тема разговора.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се