Игуман Сава Јањић о оптужбама из Приштине: “Блажени сте када вас срамоте и прогоне“

Игуман манастира Високи Дечани, Сава Јањић одговорио је на оптужбе Савета за заштиту људских права и слобода из Приштине који је затражио истрагу против њега због наводних “ратних злочина“.

Игуман Сава Јањић је на Твитеру навео да поводом лажи и увреда на његов рачун у неким косовским медијима може само да одговори речима Господњим.

"Блажени сте када вас срамоте и прогоне и лажући говоре против вас свакојаке рђаве ријечи, због мене. Радујте се и веселите се, јер је велика плата ваша на небесима. (Мт 5:11-12)", написао је игуман манастира Високи Дечани.

Поводом оптужби на рачун игумана Саве Јањића огласила се Канцеларија за Косово и Метохију.

У саопштењу Канцеларије за КиМ се наводи да оптужбе које су пласиране на рачун игумана манастира Високи Дечани, оца Саве Јањића пажљиво су смишљене да би се замаскирала права истина о угрожености тог светог места, које се због учесталих напада екстремиста пуних 20 година налази под оружаном заштитом међународних снага.

Из Канцеларије је наведено да "такве бесмислене оптужбе, не само да немају никакво утемељење у реалности, него су и лицемерни покушаји да се тезе замене и монаси прогласе ратним злочинцима, наводи се у саопштењу.

Одбор за заштиту људских права и слобода у Приштини претходно је затражио истрагу против игумана Саве Јањића због наводних ратних злочина.

среда, 06. децембар 2023.
3° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара