Читај ми!

Петковић: Хоти неће претњама приморати Београд на уступке

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић истакао је да дијалог Београда и Приштине може уродити плодом и донети конкретна решења само уз постојање обостране спремности на компромис.

"Нека Авдулах Хоти не мисли да ће претњама приморати Београд на уступке и нека не живи у илузији да се његових претњи ико плаши", поручио је Петар Петковић у саопштењу.

"Претња поновним увођењем антицивилизацијских такси на робу из централне Србије и другим агресивним актима за које Приштина користи еуфемизам 'реципроцитет', јесте у суштој супротности са духом који нам је потребан у дијалогу, као и покушај ударца договорима из Вашингтона о економској нормализацији, будући да концепт мини-Шенгена подразумева договорена правила, а не једностране потезе", додао је Петковић.

Указао је да ће Београд наставити да доследно оставља простор за постизање договора који ће свим грађанима на Косову и Метохији створити услове за бољи и сигурнији живот, али ту врсту воље и озбиљности, како каже Петковић, "коначно морају да покажу и албански политички представници у Приштини".

"Својим екстремистичким ставовима Хоти може нанети штету само себи, али и сопственим суграђанима и стабилности региона, што ми најмање желимо. Очекујем да међународна заједница оштро укори Приштину због најновије серије провокација и језика претњи и мржње којима се поткопава дијалог", закључио је Петковић.

Премијер привремених приштинских институција Авдулах Хоти раније је изјавио да неће бити Заједнице српских општина са извршним овлашћењима, тврдећи да је то затворено питање, али и да постоји обавеза њеног формирања.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво