Напади на екипе РТС-а у Новом Саду и Нишу, повређени сниматељи

Екипа Радио-телевизије Србије нападнута је док је извештавала о протестима у Новом Саду. Дописник РТС-а из Новог Сада Милан Срдић каже да су их поједини демонстранти напали када су видели микрофон РТС-а. У Нишу је сниматељ Иван Стамболић погођен у главу флашом или лименком.

Грађани незадовољни епидемиолошком ситуацијом и радом актуелне власти протестују у Београду, Новом Саду и другим градовима, а део демонстраната је поново изазвао нереде.

Екипи РТС-а која прати протесте у Новом Саду је поломљена камера, а сниматељу Лазару Вукадиновићу је повређена рука. 

Дописник РТС-а из Новог Сада Милан Срдић каже да је на тргу кренуло демолирање Градске куће од стране појединих демонстраната и да су одређени демонстранти почели да бацају и бакље у Градску кућу.

"Видевши микрофон РТС-а кренули су да нас прозивају и питају где смо били синоћ. Покушао сам да им дам шансу да сада кажу нешто за РТС, али након тог мог покушаја из више праваца је кренуо напад на екипу РТС-а, што на мене што на мог сниматеља. Најгоре што је повређена рука мог сниматељ. Сада је добро, мало само крвари. Камера је потпуно разбијена", прича Срдић.

Наводи да је екипа РТС-а и током дана била спречена да обавља свој посао.

"Можемо да додамо да смо током дана радили разне извештаје и да смо такође били од стране обичних грађана нападани у смислу где РТС био синоћ зашто нас јавни сервис не извештава. Такође, док смо снимали током дана били смо изложени нападима грађана и били смо спречени да обављамо свој посао", рекао је дописник РТС-а. 

Каменицама су вечерас разбијена врата на улазу у РТВ као и улаз у просторије СНС-а у Стражиловској улици. Један мушкарац је повређен.

Сниматељ РТС-а из Ниша погођен у главу

Један број грађана Ниша окупио се око 19 сати испред градске скупштине, уз звиждуке и узвикивања, и блокирао саобраћај у улици Николе Пашића.

Репортерка РТС-а из Ниша јавила је да је сниматељ Иван Стамболић погођен у главу, а камера је поливена.

Колеге из редакције Јужних вести су практично одбраниле екипу нашег дописништва.

До инцидента је дошло када је колона демонстраната почела да се креће од Градског одбора СНС-а ка КЦ Ниш, да би се затим вратили у центар града.

Ту је екипи РТС-а било онемогућено да се укључи у програм.

Демонстранти су затим стигли до седишта нишке полиције где су поломили стакла на неколико полицијских аутомобила и гађали зграду каменицама. Полиција није интервенисала. Колона се у неколико мањих група разишла по граду.

петак, 01. март 2024.
10° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво