Вучић разговарао са Доналдом Туском

Председник Србије Александар Вучић је разговарао са председником Европске наордне партије Доналдом Туском.

Александар Вучић је са Доналдом Туском разговарао путем видео линка, а фотографије су објављене на Инстаграм профилу "buducnostsrbijeav".

Вучић је изразио уверење да ће кључни приоритет будуће Владе Србије бити кредибилан, одговоран и још снажнији наставак европског пута.

Истакао је да цени подршку коју Туск пружа Србији на том путу.

Председник Вучић је саговорника упознао и са ситуацијом у земљи проузрокованом епидемијом коронавируса.

"Имамо модерне лабораторије за тестирање и прецизно одређивање присуства вируса. Тестирали смо велики број људи, много више него неке земље у региону. Желели смо да спасимо људске животе. Сада су нам границе отворене. Држава је успела да пружи економску подршку малим и средњим предузећима и грађанима после пандемије. Србија има веома добар фискални систем и може то да издржи. Задовољни смо и ја и грађани Србије економском ситуацијом у земљи", нагласио је Вучић.

Туск: Можете да будете поносни 

Председник Европске народне партије Донал Туск је рекао да је пандемија проузроковала велику кризу у свету, како економску тако и политичку.

"Веома сам задовољан што су се грађани у појединим земљама понашали одговорно. Можете да буде поносни што је Србија успешно пребродила ову кризу. Најважније је да су грађани задовољни економском ситуацијом," истакао је Туск.

Председник Вучић је обавестио Туска о изборним условима и политичким кандидатима за наступајуће изборе, а Туск је председнику Вучићу пожелео срећу на предстојећим изборима.

Разговору је присуствовала и министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво