Тачи: Моја мисија је да прикључим Прешево, Бујановац и Медвеђу Косову без промене граница

Косовски председник Хашим Тачи изјавио је да се на састанку у Вашингтону са председником Србије Александром Вучићем није разговарало о промени граница и рекао да је "његова мисија да Косову прикључи Прешево, Бујановац и Медвеђу без територијалне промене".

Хашим Тачи је навео да је свака изјава да се на састанку у Вашингтону разговарало о границама неутемељена, и да је њоме створена конфузија у јавном мњењу.

"Ко год да ју је пренео неутемељена је. Они хоће да створе конфузију у јавном мишљењу. Састанак у Вашингтону био је добра воља, нова прилика коју су створиле САД, за обе земље, да се фокусирају на економски развој, отварање нових радних места и европску будућност", рекао је Тачи на конференцији за новинаре након састанака са председницима странака заступљених у косовској скупштини.

Прецизирао је да на састанку са Вучићем није разматрана суштина, али "да је постојала спремност за нормализацију међудржавних односа која би довела до закључења обостраног признавања".

"Свако решење које се може постићи биће постигнуто у оквиру Устава Косова", рекао је Тачи.

Састанци у Вашингтону које је имао прошле недеље били су главна тема Хашима Тачија у одвојеним сусретима са Исом Мустафом, Кадри Весељијем, Рамушом Харадинајем, представницима Српске листе, Беџетом Пацолијем и другима у Приштини.

Једини који је позван, а није дошао, био је премијер Аљбин Курти. Рекао је да ће се са Тачијем састати када буде завршио консултације са страначким лидерима.

петак, 08. децембар 2023.
3° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара