Аргентина неће променити став о КиМ

Шеф дипломатије Ивица Дачић разговарао је у Буенос Аиресу са аргентинским замеником министра спољних послова и вера Густавом Слаувиненом, који је нагласио да Аргентина неће променити своју позицију о непризнавању једнострано проглашене независности Косова.

Ивица Дачић је захвалио на аргентинској подршци ставовима Србије, коју аргентински представници пружају у међународним организацијама, истичући важност доследног поштовања територијалног интегритета и суверенитета како Србије, тако и Аргентине, саопштило је Министарство спољних послова.

Дачић је са Слаувиненом разговарао на маргинама Конференције Уједињених нација о сарадњи Југ-Југ која се одржава у Буенос Аиресу.

Tом приликом су размењена мишљења о билатералним односима и мултилатералној сарадњи и констатовано je да су наши политички односи у сталном успону.

Дачић је истакао да поред изванредних политичких односа треба уложити додатне напоре за унапређење привредне сарадње.

Саговорници су разменили информације о извозним капацитетима две државе, на састанку се разговарало се и о конкретним пројектима и скорој посети аргентинских привредника Србији.

Аргентински заменик министра је понудио размену искустава у областима безбедности хране и понудио трансфер пољопривредне технологије.

Такође, договорено je да се настави са сарадњом у свим мултилатералним форумима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво