Захвалност Ирану због става о Косову

Председница Скупштине Србије Славица Ђукић-Дејановић, која борави у посети Ирану, захвалила се Техерану због принципијелног става у вези са питањем Косова.

Славица Ђукић Дејановић, која борави у посету Ирану, захвалила се Техерану због принципијелног става у вези са питањем Косова, саопштено је из Народне скупштине.

"Председница Скупштине је изразила посебну захвалност Влади Ирана због изузетно принципијелног става у вези са питањем Косова и Метохије и поштовањем базичних принципа међународног права и Повеље УН", наводи се у саопштењу.

Ђукић-Дејановић се у среду састала са председником иранског парламента Алијем Лариџанијем и шефом дипломатије Манушером Мотакијем.

У разговорима је, како се наводи, наглашено да увођење санкција државама, по било којем основу, не може решити ниједан проблем.

"Тиме се само угрожава економска безбедност и напредак држава, што је са аспекта неопходности економског развоја, пре свега најсиромашнијих земаља, неприхватљиво", пише у саопштењу.

На сусретима је констатовано и да "треба дати даље импулсе унапређењу парламентарне сарадње Ирана и Србије".

Како је најављено, Ђукић-Дејановић ће се данас у Техерану састати са председником парламентарне групе иранско-српског пријатељства Даријушом Гамбаријем.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара