Тадић критиковао рад министара

Поједини министри у Влади Србије, председници општина и независних агенција не раде добро свој посао и то ће морати да се мења, поручио председник Србије Борис Тадић у Прокупљу.

Председник Србије Борис Тадић је изјавио да поједини министри у Влади Србије, председници општина и независних агенција не раде добро свој посао и поручио да ће то морати да се мења.

Тадић није желео да помиње њихова имена, али је навео да ће им то лично рећи како би им "дао шансу да се поправе".

Председник je указао на потребу озбиљног сагледавања извештаја државног ревизора о трошењу буџетских средстава у прошлој години, како би се знало где се она троше без довољно одговорности и покрића.

"Са озбиљношћу морамо да сагледамо извештај државног  ревизора и да видимо где се троше средства без довољно одговорности и покрића", рекао је председник.

"Оно новца што имамо у Србији морамо рационално да употребимо и инвестирамо га у оно што је битно и зато инсистирам стално на изградњи инфраструктуре", рекао је Тадић.

У том контексту, Тадић је указао да Коридор 10 мора бити завршен до 2012. године, пре свега деоница од Хоргоша до Димитровграда која је, рекао је, "кичма повезивања Европе са Турском и Азијом".

"Европска унија ће интегрисати Србију у свој политички поредак ако овде инвестирамо у инфраструктуру, ако је Србија зона сигурности, ако се боримо против организованог криминала и корупције, уколико имамо медије и политичаре који поштују међународне стандарде", навео је Тадић.

Председник Србије, који је у Прокупљу присуствовао свечаном отварању фабрике "Леони", поручио је да је изградња инфраструктуре Србије његов "животни политички пројекат".  

"Први пут сам задовољан што имамо конкретне резултате, јер политика 'бла бла бла' никоме не доноси корист, од ње не расту плате. Права политика је само она која је испуњена конкретним резултатима и свако од нас мора више да ради", навео је Тадић.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се