Успешна сарадња МУП-а и министарства правде

Снежана Маловић, министарка правде оценила успешним заједничке активности са МУП-ом у борби против организованог криминала и корупције, наводећи да су те активности од највећег значаја за наше друштво и државу.

Министарка правде Снежана Маловић оценила је да то министарство и министарство унутрашњих послова имају веома добру сарадњу и да очекује да ће у будућем периоду та сарадња бити још боља.

Маловић је посебно истакла успешне заједничке активности у борби против организованог криминала и корупције, наводећи да су те активности од "највећег значаја за наше друштво и државу, и један од главних приоритета Владе Републике Србије".

Додала је да је јасна порука "одлучности хватања у коштац са појавама која подривају саму срж демократије" и подвукла да "мафија на овим просторима неће имати мира".

"Сматрам да сарадњу и координацију можемо унапредити у нашим заједничким настојањима да обезбедимо сигурност носиоцима правосудних функција и изван њиховог радног места" рекла је министарка.

Маловић је оценила и да је безбедност судија у Србији на задовољавајућем нивоу и да су судије сада много безбедније него пре неколико година.

Према њеним речима безбедносна ситуација у Србији је стабилна, мада постоје одређени ризици који су увек присутни.

"Наши безбедносни капацитети су на вишем нивоу него што су били, пре свега захваљујући активностима Савета за националну безбедност и Бироа за координацију, што доприноси ефикасном раду, доброј координацији и интензивној међународној сарадњи" казала је Маловић.

Указала је на то да сви органи задужени за послове безбедности одговорно и ефикасно обављају свој посао и да грађани Србије немају разлога за било какву забринутост за, како личну, тако и општу безбедност.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара