Дачић и Бесон обишли Споменик захвалности

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић и француски министар за миграције Ерик Бесон обишли су Споменик захвалности Француској на Калемегдану. Дачић је Бесону захвалио на пријатељству и подршци Француске и у знак пријатељства два народа поклонио му дрес српске фудбалске репрезентације.

Заменик премијера и министар унутрашњих послова Ивица Дачић и министар за миграције Француске Ерик Бесон обишли су Споменик захвалности Француској на Калемегдану.

Дачих се захвалио француском колеги што је гласао за визну либерализацију за грађане Србије, а честитао му је и на пласману француске репрезентације на Светско првенство.

Он је Бесону поклонио дрес српске фудбалске репрезентације са његовим именом и бројем 58 - годином рођења француског колеге (1958).

"Пошто смо заједно гледали утакмицу Француска -Ирска честитам му на пласману на светско првенство", рекао је Дачић.

Бесон је захвалио српском колеги на поклону, додајући да зна да је Дачић велики познавалац фудбала.

Додао је да је већ добијао на поклон дресове, али никада са уписаном годином рођења, изразивши задовољство због тога.

Бесон је обећао Дачићу да ће му, када дође у Француску, поклонити дрес неког од француских фудбалских репрезентативаца - Тијери Анрија или неког другог.

Дачић и Бесон обишли су Калемегданску тврђаву, а српски министар је француског колегу упознао са значајем тог културно-историјског места.

Споменик захвалности Француској подигнут је 11. новембра 1930. године у знак пријатељства, узајамне помоћи и сарадње Србије и Француске током Првог светског рата.

Споменик, рад вајара Ивана Мештровића, подигнут је добровољним прилозима Друштва пријатеља Француске и Друштва некадашњих ђака француских школа.

Бронзана скулптура жене са мачем симболизује Француску која јуриша у помоћ Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара