Весић: Ђилас би да отера стране инвеститоре

Горан Весић, члан Председништва СНС-а, каже да је писмо једног од оснивача Савеза за Србију Драгана Ђиласа шефу Мисије ММФ-а Џејмсу Руфу "још један доказ да Ђилас жели да отера стране инвеститоре из Србије" како би "нашом економијом поново могли да владају његови пријатељи тајкуни".

Весић у саопштењу достављеном медијима наводи да је у време кад су Србијом владали Ђилас и Јеремић јавни дуг земље био 79 одсто бруто домаћег производа управо зато што су они са својим пријатељима задуживали земљу по најлошијим каматама не би ли обезбедили средства да опстану на власти.

"На Ђиласову велику жалост јавни дуг ће 1. јануара 2019. године износити мање од 50 одсто бруто домаћег производа", навео је Весић и констатовао да се данас у Србији незапосленост рачуна у складу са међународном методологијом и усаглашена је са Евростатом, а да се у Ђиласово време рачунала како је тадашња власт хтела и поред тога Србија је имала највећу стопу незапослености.

"На Ђиласову жалост, Србија данас има запосленост на највишем нивоу у модерној историји и заиста је тужно да било који српски политичар, било да је на власти или у опозицији, попут Драгана Ђиласа тражи да земља има мање радних места и да наши људи немају посао", поручио је Весић.

Навео је и да је по расту привреде Србија међу прве четири земље у Европи, подсетио на дугове које је ПКБ имао у Ђиласово време, те навео да је, између осталог, планирао бонусе само за директоре, а да га радници нису интересовали.

"Невероватно је да Ђилас прича о улагањима 'Циђин', једне од највећих рударских компанија у свету, у РТБ "Бор". Вређање страног инвеститора који ће улагати у Бор и обезбедити радна места је злочин према сопственој земљи", сматра Весић, али каже да је запањен и тиме што се "Ђилас усуђује да доводи у питање ауторитет и стручност међународних финансијских институција".

Многе кредибилне инстуције и званичници попут Светске банке, ММФ-а и челни људи Европске уније, како каже, хвале економске успехе Србије и нашу одговорну политику, а управо је неке од њих, додаје, Ђилас избацио из Србије још 2011, "како би он, Јеремић и њима блиски тајкуни могли да пљачакају Србију".

"А како су је пљачкали најбоље показује пример Ђиласовог богаћења док је био Тадићев директор Народне канцеларије, Коштуничин министар и тајкунски градоначелник. Када је постао Коштуничин министар Ђилас је пријавио од имовине женину кућу на Дедињу, аутомобил САББ, 2003. годиште и 70.000 евра уштеђевине. Када је отишао са власти, 2016. године, пријавио је да само у некретнинама има више од 24 милиона евра. Како је то Ђилас зарадио? Од плате градоначелника?", пита у саопштењу Весић.

Пита и да ли је то зарадио док је градоначелник трговао секундама са Студијом Б, који је био у власништву града и Јавним сервисом, или тако што је од града отео парцелу намењену деци да направи Кућу Великог брата на којој је зарадио милионе...

Весић је позвао Ђиласа да објасни грађанима Србије и одакле му 50 милиона евра стечених између 2007. и 2012. године, када су његове фирме имале приход од око 180 милиона евра, те констатовао да због свега што је навео "Ђилас не воли ни ММФ, ни контролу, а ни своју земљу ако она напредује, ако људи у њој имају посао и ако је богатија".

На Ђиласово писмо Руфу реаговао је и Покрет социјалиста. Када је Драган Ђилас био у прилици да помогне државним предузећима и својој земљи, он је чинио све да помогне искључиво себи, саопштио је ПС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво