Формиран "Грађански блок 381", Јанковић председник

Потписивањем договора Покрета слободних грађана (ПСГ) са неколико политичких организација формиран је "Грађански блок 381", а председник ће бити лидер ПСГ Саша Јанковић.

Договор о сарадњи потписао је Покрет слободних грађана (ПСГ) са Зеленом еколошком партијом – Зелени, Мађарским покретом, Шумадијском регијом и Коалицијом "Толеранција".

На питање новинара какав однос тај блок има са Савезом за Србију и да ли су они сада друга опозициона колона, Јанковић је рекао да имају различите визије како Србија треба да изгледа, али да је сарадња могућа.

У платформи коју су чланови тог блока представили предложено је и решење питања КиМ, које укључује и његову интеграцију у све међународне организације, без формалног признања независности од стране Београда.

На питање како види то што су његове фотографије са мегафоном у рукама испред зграде Председништва Србије наишле на подсмех на друштвеним мрежама код његових колега, Јанковић је одговорио:

"Ја сам имао прилике да ручам и вечерам са принчевима, витез сам Француске Републике, личност године ОЕБС-а, личност године часописа Време, а није ми проблем и поносан сам што могу да лепим плакате, могу да станем било где у Србији. Осећам се слободно и да кажем оно што мислим", рекао је Јанковић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво