Jaнковић поднео кривичну пријаву против Стефановића и Ружића

Председник Покрета слободних грађана (ПСГ) Саша Јанковић предао је Другом основном јавном тужилаштву кривичну пријаву против министара Бранка Ружића и Небојше Стефановића и још 17 лица због сумње да су извршили кривично дело састављање нетачних бирачких спискова.

Кривичне пријаве су поднете против министра Бранка Ружића, јер је као министар државне управе и локалне самоуправе надлежан за вођење бирачког списка и министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, који је надлежан за послове пријава пребивалишта и боравишта, на основу којих се уписује и бирачки списак, објаснио је Јанковић.

Јанковић је изјавио да је Српска напредна странка (СНС) створила систем и спровела га до детаља, систем злоупотреба, крађа, уцена, притисака и корупције и није само украла изборе, већ и демократију у Србији.

Вратићемо демократију у Србију, људи ће одговарати, а СНС ће бити забрањена и распуштена, рекао је Јанковић, новинарима испред зграде тужилаштва у Катанићевој улици.

Када то урадимо, Србија ће имати демократску будућност, рекао је Јанковић.

Ми нисмо само узели листиће позива за гласање, то су нам грађани доносили, навео је он, ми смо на свакој од тих адреса били, пронашли људе који су спремни да сведоче да људи који су на тим листићима никада нису живели, нити данас живе на тим местима.

Јанковић, међутим, указује да има људи који су одговорнији од тих имена на листићима - министри, као и организација која је одговорна за то што је осмислила и сповела у дело свеобухватан систем крађе избора и демократије - СНС.

На питање новинарке да ли сматра да је Драган Ђилас главни организатор изборне крађе, Јанковић је одговорио питањем: "Да ли сте ви чули шта сам ја рекао?".

Ја сам управо рекао да је СНС неко ко је украо не само изборе, украо демократију у Србију, а медији као што сте ви су саучесници те крађе и ви ћете морати да носите део ваше одговорности за то, предочио је Јанковић.

Јанковић је оценио да је крађа избора страшна ствар и да су избори темељ демократије.

"Грађани Србије више не бирају своју власт слободно и ми не можемо да жмуримо над том чињеницом. Ако слободно бирају нека изаберу кога год хоће, нека изаберу Александра Вучића, немам никакав проблем са тим, али данас сви у Србији знају да избори нису слободни", упозорио je.

"Неко за то мора да одговара, неко мора да одговара за крађу демократије. То је ствар због које ће, понављам, бити вођени поступци и СНС ће бити брисана из регистра политичких организација, забрањена, распуштена када вратимо демократију у Србију", рекао је Јанковић.

Шеф правног тима ПСГ Александар Оленик рекао је да постоји снимак особе која је на свој стан добила листић за другу особу, а пошто је био контролор на бирачком месту чекао је да тај "лажни гласач" дође и да гласа.

Када је дошао они су се упознали. Ви живите на мојој адреси?, упитао је контролор, а када је гласач рекао "не, не", поново га је власник стана упитао зашто је онда дошао да гласа, препричао је Оленик.

Имамо снимак две особе, власника стана и особе која је дошла да гласа из неког града из унутрашњости Србије рекао је Оленик и навео да је снимак начињен 50 метара испред бирачког места, у новобеоградској школи.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво