Вучић: Сви ће бити кажњени за хулиганско понашање

Председник Александар Вучић изјавио је да ће они који су изазвали и учествовали у инциденту на утакмици Партизан - Црвена звезда добити заслужену казну за своје хулиганско понашање. Каже да ће се утврдити да ли ту има елемената и за покретање неких других поступака. Вучић је, у вези са претњама које су му упућене, рекао да "болесних људи има свуда".

Александар Вучић је, одговарајући на питања новинара у Нишу, рекао да је добио извештаје о инциденту на утакмици, да ће ту бити још посла и да је било још странаца тога дана који су имали значајну улогу у свим дешавањима.

Како је рекао "нису дошли да гледају квалитет фудбала" као што тврде супруге неких од њих и додао да нажалост није у питању утакмица као што је Реал - Барса.

Навео је да оне нису упознате са исказима које су ти људи дали "а они нису баш били заинтересовани за квалитет утакмице" и додао да су у исказима показали да су можда једно име од фудбалера умели да кажу.

"Добиће заслужену казну за своје хулиганско понашање, а видећемо да ли је било других ствари за неке друге поступке и за неке друге казне", навео је Вучић. 

Како је рекао, све се прати и испитује а одговарајући на питања у вези са реакцијом полиције на самом стадиону, Вучић наводи да постоји нека врста неписаног правила да се, за мање инциденте на истој трибини, не меша одмах полиција како не би дошло до ескалирања.

Он је, пошто је познато да је навијач Црвене звезде и својевремено долазио на утакмице, рекао да то правило постоји и још од пре 25 година "када је напустио трибину".

Вучић је рекао да је било одређених пропуста, да је требало, посебно они који прате тржиште дроге и оно што се тамо дешава, да буду упознати са поступцима неких мафијашких босова. Навео је да то и није све баш тако лако и да је "на крају крајева" реакција била добра.

Посебно је похвалио рад БИА уз оцену да је урадила добар посао са подацима о којим лицима се ради и одакле су дошли и та су лица похапшена. 

"Не мислим да ће лако да долазе следећи пут и да покушавају да у Србији направе било какве немире", подвукао је председник Србије.

Како је рекао ово је био последњи сигнал како да реагујемо у будућности и уз поруку - реаговаћемо оштро и по закону. 

"Надам се добрим вестима за Србију из Русије" 

Председник Србије изјавио је да ће се у уторак, 19. децембра, у Москви састати са председником Русије Владимиром Путином и да се нада да ће бити добрих вести за Србију након те посете.

Како је рекао, већ сутра, првог дана посете, имаће важне састанке, обићи тамошњи Научно-технолошки парк, а затим ће доделити орден који је бивши председник Томислав Николић постхумно доделио некадашњем амбасадору Русије у УН Виталију Чуркину, великом пријатељу Србије.

"Затим, 19. децембра имам велики и важан састанак са Путином и надам се да ће бити добрих вести за Сбију", рекао је Вучић одговарајући на питања новинара у Грделичкој клисури, где је обишао радове на Коридору 10.

Подизање кредитног рејтинга - сигнал за инвеститоре 

Председник Вучић изјавио је да је подизање кредитног рејтинга Србије добра вест и сигнал за инвеститоре да је добро улагати у нашу земљу јер има сигурне и стабилне финансије.

"То су супер вести за Србију. Ово је трећи или четврти пут у последње три године да се подиже кредитни рејтинг Србије, а раније смо имали само обарање кредитног рејтинга", рекао је Вучић одговарајући на питања новинара у Грделичкој клисури.

Председник Србије је истакао да подизање кредитног рејтинга значи повољније услове за финансирање, као и да наше обвезнице лако проналазе своје место на тржишту, и да, уколико нам је потребан новац, можемо најјефтиније да га добијамо.

То је, назначио је председник Србије, и сигнал за инвеститоре да могу да улажу у Србију, јер су финансије стабилне и сигурне.

"То су добре вести за Србију и наставиће се са тим", подвукао је Вучић. Он је додао да, према информацијама из Трезора које је добио на половини овог месеца, имамо одличан и бруто домаћи ПДВ и увозни ПДВ.

"Проблема нема и ако се тако настави следеће године ће бити, надам се, не само ово повећање у јануара, већ још простора за повећање, али ће влада да доноси одлуке", рекао је Вучић. 

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво