Полемика о јарболу са заставом

Шеф одборника ДС-а у Скупштини града Балша Божовић критиковао је предлог да се постави јарбол са заставом Србије, као и још мањих јарбола на улазима у град. СНС одговара да се Божовић "стиди симбола Србије". ДСС сматра да је изградња јарбола непримерена тренутној ситуацији.

Балша Божовић је рекао да се "гради јарбол од 120 метара који кошта 220 милиона динара" и додао да се све дешава пред изборе и да је очигледно "да се некоме жури и да неко зна да неће више остати на власти".

Упитан зашто му смета српска тробојка, Божовић је рекао да му застава не смета, али је то лош начин "да уверите грађане да сте велики патроита".

Српска напредна странка је навела у саопштењу да Божовић никако не може да прихвати да су управо његови саборци упропастили Србију и Београд.

"Божовић се очигледно стиди симбола државе Србије, те се сада буни и против јарбола са српском заставом, а да ли се стиди фамозне реконструкције Булевара краља Александра који је Београђане коштао више од 650 милиона" кажу напредњаци.

"Уместо што сте новац од реконструкције себи ставили у џеп, могли сте да изградите три школе" поручили су напредњаци ДС-у.

Демократска странка Србије сматра да је подизање 120 метара високог државног јарбола на Ушћу и изградња 10 мањих непримерена актуелној финансијској и социјалној ситуацији у Београду и Србији.

ДСС у саопштењу наводи да је њихов предлог да се "српска тробојка вијори на што више места", али да је то сада у време штедње неодговоран однос према грађанима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво