Песков: Русија се не меша у изборе у Србији

Портпарол руског председника Дмитриј Песков Нема ппоручио је да нема говора о томе да се Кремљ меша у изборни процес у било којој земљи, па ни у Србији.

На констатацију новинара да се Путин састаје са Александром Вчићем, који је премијер Србије, али и кандидат на скорашњим председничким изборима, као и да се други председнички кандидат Војислав Шешељ заложио за размештање руских војних база у Србији и на питање да ли Кремљ те изјаве тумачи ка покушај да се обезбеди подршка руских власти и да ли је Русија спремна да је пружи, Пеков истиче да нема речи о томе да би се Кремљ мешао у неке изборне процесе.

Знате да Русија и Србија имају специфичан карактер билатералних односа и то свакако одређује прилично интензиван темпо подршке политичког дијалога на најразличитијим нивоима", одговорио је Песков, преноси РИА.

Песков је претходно рекао да ће Путин и Вучић разговарати данас у Москви о даљем развоју стратешког партнерства између две земље, економским везама и другим питањима.

"Председник ће се данас састати са српским премијером Вучићем. Како се очекује биће размотрено стање и даље унапређење руско-српског стратешког партнерства, а велика пажња биће посвећена побољшању билатералних трговинске и инвестиционе сарадње , ширењу културних и химанитарних веза", рекао је Песков новинарима уочи сусрета двојице лидера.

Како је додао, на дневном реду биће и ситуација на светској политичкој сцени, као и ситуација на Балкану.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво