Стефановић за РТС: Премијер је на безбедној локацији

Ако из безбедносних служби не могу да изађу са информацијама, нека се повуку, рекао је министар полиције након што је у близини породичне куће премијера Александра Вучића пронађено оружје. Премијер се налази на сигурној локацији, рекао је Стефановић.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је за РТС да се оружје пронађено у близини породичне куће премијера Вучића налазило на идеалном месту за нападача, тако да би он могао да искористи оружје, а затим побегне.

"Зоља је ручни бацач ракета која служи за уништење оклопних возила или блиндираних аутомобила. Веома је забрињавајуће што се налази баш на скретању где возило премијера улази у улицу и мора да успори на готово 10 на сат, на минималну брзину", навео је министар.

Рекао је да су му из војске и полиције рекли да је то идеална удаљеност – само 50 метара удаљености за употребу наоружања које се налазило скривено нешто дубље у шуми.

"То је идеално место за починиоца који би извршио кривично дело и нестао", рекао је Стефановић.

Истиче да је оружје пронађено по дојави неког од грађана који је обавестио полицију да се нешто сумњиво тамо налази, и полиција је реаговала.

Стефановић је рекао да се премијер налази на безбедној локацији, као и да ће од безбедносних служби тражити да изађу са информацијама. Ако то не могу да ураде, треба да се повуку, рекао је Стефановић.

"Рекао сам премијеру, ја сам спреман да се повучем у сваком тренутку, моје место бар није упитно, могу сутра ујутру да одем са функције, али није то битно – битна је суштина", рекао је Стефановић додавши да премијер никада није желео да говори о својој безбедности, већ се бави економијом, како да повећа плате и пензије.

"Он ужива физичку заштиту људи, али то није довољно – у оваквој ситуацији морате имати обавештајну заштиту", рекао је министар.

Затражио је од надлежних безбедносних служби "да изађу са информацијама да видимо шта је то што се дешава, да видимо шта је то што знамо".

Полиција ће и без тих информација радити колико је у њеној моћи, али то, каже, није довољно ако немају довољно информација од безбедносних служби.

"Ако то не могу, нису кадри да то ураде, треба сви да се повуку", поручио је Стефановић истакавши да је забринут за безбедност премијера.

Министар је рекао да је било различитих инцидената у Београду у последњих неколико месеци на местима која су врло карактеристична и носе неке одређене тонове упозорења.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво