Вучић са представницима мањинских странака

Председник Српске напредне странке и мандатар за састав нове владе Александар Вучић одржао је данашњи круг консултација састанцима са представницима мањинских странака.

19.20 - Вучић након консултација: Никоме ништа нисам нудио, СВМ сигуран партнер.

19.05 - Халими: Представник Албанаца ће, по свему судећи, бити део парламентарне већине.

18.30 - Састанак мандатара Вучића са представницима Партије за демократско деловање. 

18.25 - Чабради: Зелена странка спремна да учествује у влади

18.10 - Угљанин: Нећемо бити део власти, нити део опозиције, а као легитиман представник Бошњака подржаћемо све што је добро за њих. 

17.45 - У току су консултације мандатара Вучића са представницима Зелене странке. 

17.20 - Зукорлић: Много веће шансе да БДЗ Санџака буде део парламентарне већине.

17.00 - На консултацијама код мандатара Вучића представници листе "СДА Санџака – др Сулејман Угљанин".

16.25 - Пастор: СВМ жели да партиципира у извршној власти на исти начин као у претходне две године.

16.15 - Завршен састанак са СВМ-ом, у току разговор Вучића са носиоцем листе Бошњачке демократске заједнице Санџака Муамером Зукорлићем и његовим сарадницима.

15.15 - Мандатар Вучић разговара са представницима СВМ-а. 

Александар Вучић je у Скупштини Србије наставио консултације о формирању нове владе, састанком са лидером СВМ-а Иштваном Пастором, посланицима Балинтом Пастором и Елвиром Ковач.

Консултације је наставио са носиоцем листе Бошњачке демократске заједнице Санџака Муамером Зукорлићем и његовим сарадницима.

У 17.00 часове мандатар се састао и са представницима листе "СДА Санџака – Др Сулејман Угљанин".

Консултације су, затим, настављене са представницима Зелене странке, која у парламенту има једног посланика - Горана Чабрадија.

Кандидат за премијера завршио је данашњи круг консултација председником Партије за демократско деловање Ризом Халимијем и његовим сарадницима.

Како се раније данас наводено у саопштењу СНС-а, мандатар је разговарао са представницима изборних изабраних листа и представити основне тачке програма нове владе.

Вучић је разговоре о Влади започео у уторак, састанцима са СПС-ом, СРС-ом, покретом Доста је било, ЛСВ-ом и ЛДП-ом, као и покретом Двери.

После првог круга разговора Вучић је изјавио да су они били добри, отворени, да је говорио са људима другачијих политичких виђења и оријентација и могао да чује различите идеје и предлоге, од којих ће неке прихватити.

Мандатар је рекао и да нема састав Владе, да ће она можда бити формирана и после 16. јуна, али да је свакако циљ да се формира најбоља могућа влада.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије