Полемика Никодијевића и Божовића о рушењу у Савамали

Седницу београдског парламента обележила је полемика председника Николе Никодијевића и одборника ДС-а Балше Божовића о рушењу у Савамали, док је градски менаџер Горан Весић новинарима рекао да је истрага о том случају у току и да ће брзо бити завршена.

Претходно је одборник ДСС-а Милан Бојовић рекао за говорницом да су га грађани замолили да градоначелнику Синиши Малом уручи признање "Прва фантомка Београда" за, како је рекао, изузетан допринос у рушењу Савамале.

Никодијевић га је опоменуо, рекавши му да је до сада био присутан само на две седнице, те да је сада дошао да "прави црикус".

Божовић је у свом обраћању инсистирао на истини рушењу и одговорности починилаца и налогодаваца, на шта му је председник Скупштине поручио да, како је рекао, митинговање остави за митинг, затим га упозорио да се не држи теме, а потом му је искључио микрофон.

"Ја сам стрпљив и толерантан човек, поштујем вас, поштујем различито мишљење, али не могу да вам дозволим да стално злоупотребљавате говорницу. Ценио бих вашу принципијалност да сте све то смели да кажете господину Ђиласу, а пошто њему ништа нисте смели да кажете, онда те ваше принципијалности нема. Извол'те на место", рекао је Никодијевић Божовићу.

Божовић је пре тога новинарима поновио да сматра да је за рушење у Савамали одговорна власт и да зато, како је рекао, нема одговора о томе ко је то учинио. Он је рекао да сматра и да је у цео случај била умешана полиција. Сматра такође важним да се овај случај расветли до краја.

Градски менаџер Горан Весић је подсетио новинаре да је истрага у току.

"Сви се надамо да ће истрага брзо бити завршена и нико од нас нема права да се меша у сам ток истраге. Право сваког је да протесује, ми смо демократска земља", рекао је Весић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије