Вучић наставља разговоре са мањинским странкама

Председник Српске напредне странке и мандатар за састав нове владе Александар Вучић наставиће разговоре о влади са представницима мањинских листа.

Вучић ће најпре, у 15 сати, у Дому Народне скупштине разговарати са представницима листе Савез војвођанских Мађара Иштвана Пастора.

У 16 сати Вучић ће се састати са представницима листе Муамер Зукорлић - Бошњачка демократска заједница Санџака, а у 16:45 са СДА Санџака - Др Сулејман Угљанин.

Потом ће са Вучићем разговарати и представници изборне листе Зелена странка, а у 18 сати и Партија за демократско деловање.

Како се наводи у саопштењу СНС, мандатар ће разговарати са представницима изборних изабраних листа и представити основне тачке програма нове владе.

Вучић је разговоре о влади започео у уторак, састанцима са СПС, СРС, Покретом Доста је било, ЛСВ и ЛДП, као и покретом Двери.

После првог круга разговора Вучић је изјавио да су они били добри, отворени, да је говорио са људима другачијих политичких виђења и орјентација и могао да чује различите идеје и предлоге, од којих ће неке прихватити.

Мандатар је рекао и да нема састав владе, да ће она можда бити формирана и после 16. јуна, али да је свакако циљ да се формира најбоља могућа влада.

Вучић је новинарима у парламенту рекао да су разговори са СПС и ЈС били добри и отворени, да им се циљеви у великој мери подударају и да је договорен наставак разговора у наредном периоду.

Рекао је и да је разговор са лидером радикала Војиславом Шешељем био учтив и пристојан, а да је најкраће разговарао са покретом ДЈБ и да то не би коментарисао.

Као веома садржајне оценио је разговоре са ЛСВ и ЛДП, где се разговарало о, како је рекао, будућности покрајине и Србије, о томе шта је неопходно да се промени, те да је добио неколико добрих савета које прихвата и да је чуо забринутост по одређеним питањима.

Консултације са представницима покета Двери назвао је коректним, иако се разликују и рекао да је примио њихове одређене предлоге, те да су разговарали о политици наталитета и шта се мора променити.

Вучић је навео да ће поново разговарати са представницима свих странака, осим са онима са којима ни јуче разговора није било. Он је најавио да ће данас разговарати са мањинским странакма, у четвртак и петак са представницима своје странке, а да ће после тога доносити одлуке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије