Синод позвао Србе да не изађу на изборе на КиМ

Свети Архијерејски Синод СПЦ позвао косметске Србе да због непоштовања елементраних људских права, не излазе на локалне изборе 15. новембра, које организију нелегалне косовске институције.

Синод Српске православне цркве позвао је Србе на Косову и Метохији да не изађу на локалне изборе у Покрајини, заказане за 15. новембар.

"Позивамо верни народ на Косову и Метохији да се, због непоштовања елементарних људских права у овој Покрајини Републике Србије гарантованих Повељом Уједињених нација, а нарочито Резолуцијом 1244, не одазива позиву нелеганих институција власти самопроглашене Републике Косово и не изађу на предстојеће локалне изборе на Косову и Метохији", каже се у апелу који је објављен на званичном сајту СПЦ.

Апел народу Косова и Метохије потписао је председавајући Светог архијерејског Синода митрополит црногорско-приморски Амфилохије.

Став државе да не постоје услови за излазак Срба на изборе још једном је поновио и министар за Косово и Метохију Горан Богдановић, који се у Београду састао са политичким директором Министартва спољних послова Аустрије Штефаном Ленеом.

На првим изборима, које самостално организују косовске институције, од 74 пријављених листа, 23 су српске.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво