Дачић у Словенији

Српска и словеначка полиција успешно су сарађивале у протеклом периоду у борби против трговине наркотицима, организованог криминала, илегалних миграција и трговини људима, изјавио је српски министар полиције Ивица Дачић после састанка са словеначким колегом Драгутином Матеом.

Дачић је истакао да две земље у наредном периоду треба да посвете заједничку пажњу проценама евентуалних претњи које долазе од организованог криминала и тероризма.

"Србија, а делом и Словенија, представљају транзитни пут за трговину људима, наркотицима, а понекад и пут међународног тероризма и зато две полиције морају да сарађују", оценио је српски министар.

Истакао је да је Министарство унутрашњих послова Србије потписало више билатералних споразума о сарадњи са полицијама региона.

Према речима Дачића, полиције две државе имале су доста програма заједничке обуке, а пошто се Србија припрема за стављање на "белу шенгенску листу", потребна су јој искуства земаља које су већ прошле кроз поступак потребан за либерализацију визног режима.

Рекао је да је словеначки министар полиције изразио јасну подршку Словеније за либерализацију визног режима ЕУ према Србији, истовремено и за улазак Србије у ЕУ.

Данас касно поподне на Брду код Крања одржана је министарска конференција о илегалним миграцијама, организованом криминалу, корупцији и тероризму, на којој је учествовао и српски министар полиције.

Конференција је одржана зарад ближе сарадње министарстава полиције централне и југоисточне Европе у превенцији и сузбијању свих видова организованог криминала и тероризма.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво