Михајловић: Ништа ме од СПС-а не чуди

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је да је ништа не чуди кад је реч о СПС-у, па ни тврдње бившег министра и функционера СПС-а Милутина Мркоњића да је СНС "само прекречила 'Прокоп'", као ни то да би та странка могла да се удружи са опозицијом.

"Мркоњић је почасни председник СПС-а и оно што је премијер Вучић рекао и што смо ми из СНС-а често говорили, а то је да нас не чуди што ће се у једном тренутку удруживати заједно, јер, када то чујете од почасног председника, просто не можете да очекујете ништа друго", рекла је Зорана Михајловић новинарима.

"Хоће ли сада да окупе поново исте екипе које ће редити 10 или 12 километара ауто-пута годишње?", запитала је Михајловићева.

Коментаришући изјаву Милутина Мркоњића да је он заслужан за завршетак "Прокопа" и да је СНС само прекречио ту станицу, Михајловићева је рекла да њу ништа од СПС-а не може да чуди.

"Видећемо шта ће рећи лидер СПС-а Ивица Дачић, али далеко од тога да је у питању само кречење 'Прокопа', као што тврди Мркоњић", рекла је Михајловићева, која је и потпредседник СНС-а.

Мркоњићу је поручила да је и он могао бар да прекречи "Прокоп", ако не и да га заврши током дугогодишњег министровања, да се није бавио организовањем концерата.

Михајловићева је рекла да је оно што он назива кречењем трајало 420 дана и коштало 26 милиона евра, што је финансирано кувајтским кредитом.

Она је приметила и да "поменуте екипе" нису успеле за 40 година ни да окрече, а камоли да заврше "Прокоп".

Према њеним речима, Србији треба влада која је направила 90 километара ауто-пута годишње и пустила га у саобраћај и која ће у 2016. години направити исто толико, као и развој и инвестиције.

И кувајтски кредит није могао да се реализује за наставак градње "Прокопа" јер је био "закочен", док није дошла актуелна влада.

"Можда да се мало више бавио својим послом у свом претходном министровању, а које је трајало дуги низ година, уместо што је организовао разне концерте, сигурна сам да би 'Прокоп' био завршен", рекла је Михајловићева.

Она је истакла да ће оно по чему ће неке претходне владе остати упамћене, као и људи који су водили ресор саобраћаја, као што је инжењер Мркоњић, јесте и прављење ауто-пута из њиве у њиву, попут ауто-пута од Уба до Лајковца.

Министарка је додала да је садашња влада завршила чак и тај део ауто-пута, за који иначе сада плаћа месечно одржавање 10 милиона динара и гради његове наставке како би могао да се користи.

"Да је много више радио у свом ресору, он би завршио 'Прокоп', Коридор 10 и део Коридора 11 и не бисмо имали путеве у Србији који су при дну, или на самом дну лествице квалитета и безбедности“, истакла је министарка.

Мркоњић је за Курир рекао да се не би појавио чак и да је добио позив за отварање "Прокопа", јер отвара само нове пројекте, а не оне "офарбане и свеже окречене".

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво