ДС почиње кампању “Од врата до врата”

Председник Демократске странке Бојан Пајтић најавио је у Краљеву да ће та странка "због медијске цензуре" почети кампању "Од врата до врата" која ће се спроводити широм Србије.

Бојан Пајтић каже да од данас ДС започиње акцију "Од врата до врата" која ће се одвијати на територији целе Србије.

"Због медијске цензуре, неопходно је да разговарамо са свим нашим грађанима, како би до њих дошла истина о томе каква је ситуација у Србији и шта ДС нуди да се та ситуација поправи", каже Пајтић.

Лидер демократа је казао да је медиска цензура најјача на националним медијима.

"Медијска цензура је најјача на националним медијима, нешто је боља на локалним због чега смо и кренули да кроз акцију 'Од врата до врата' непосредно са грађанима и разговоре са локалним медијима водимо, непосредно објашњавајући грађанима које су идеје ДС-а", рекао је Пајтић.

Према његовим речима, "Телеком" и пољпопривредно земљиште не би смело да се продаје, јер се ради о националним ресурсима.

"Ако господин Вучић тврди да ова влада има толико много новца бужџту, онда је последња ствар да се продају 'Телеком' и пољопривредно земљиште. То се не сме радити јер су то национални ресурси, то се чини једино када гори кућа, а слушамо да је Србија на добром путу", казао је председник ДС.

Поводом евентуалне сарадње са Борисом Тадићем и СДС-ом, Пајтић је навео да је ДС-у сада актуелна власт у фокусу.

"Нама је власт у фокусу, односно владајућа странка и ми се нећемо бавити оним станкама које нису на власти, само можемо изразити жаљење што Борис Тадић током сваког свог наступа суштински напада Демократску странку, што само за себе говори и због чега изражавамо жаљење", рекао је лидер демократа.

Држава остала дужна извођачима 

Председник Демократске странке Бојан Пајтић изјавио је поводом хапшења осумњичених за злоупотребе током санације последица земљотреса 2013. године да се показало да није било злоупотреба у том случају.

"Ја осуђујем сваки политички прогон, независно да ли се он односи на људе који припадају или су припадали Демократској странци, или неким другим странкама. Показало се да не само да није било злоупотреба у том случају, већ има информација да је држава остала дужна извођачима", рекао је Пајтић.

На новинарску констатацију да је у току треће вештачење у овом случају, Пајтић је казао да то говори како се у Србији не суди на основу кривичне одговорности.

"То говори да се у овој земљи не суди на основу тога да ли постоји кривично дело или кривична одговорност, него да ли постоји политичка воља да осуде некога. То јесте један показатељ да је наша странка у праву када тражимо отварање поглавља 23 и 24 јер не постоје унутрашње снаге да се изборимо са политичким притисцима", казао је Пајтић.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије