"Приšштина преко сваке мере одлажžе примену споразума"

Београд је посвећен процесу нормализације односа са Приштином, рекао је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић наводећи да Приштина преко сваке мере одлаже почетак примене споразума о ЗСО.

Марко Ђурић је на састанку са генералним директорима министарстава иностраних послова земаља Бенелукса, које је упознао са током дијалога Београда и Приштине и политичком ситуацијом на Косову и Метохији, рекао да је Београд посвећен процесу нормализације, како због стабилности у региону, тако и због развоја Србије у целини.

Како је саопштила Канцеларија за Косово и Метохију, саговорници су се осврнули и на недавни покушај уласка самопроглашеног Косова у Унеско, а Ђурић је истакао да Београд не одустаје од намере да питање српске културне и духовне баштине на Косову и Метохији уврсти у бриселски дијалог.

"Ми, поред положаја српског народа, на Косову и Метохији немамо важнију тему од положаја Српске православне цркве и наше баштине, а ако једна страна упорно одбија да разговара о томе, онда се у питање доводи делотворност процеса нормализације", објаснио је Ђурић.

У делегацији Бенелукса били су генерални директор за мултилатералу и политичке односе Министарства иностраних послова Белгије Жан-Артур Режибо, директорка Дирекције за европске послове Министарства иностраних послова Холандије Дафне Бергсма и директор Дирекције за политичке односе Министарства иностраних послова Луксембург Жан Олингер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије