Читај ми!

Полемика ДС-а и СНС-а око изборних штабова у Новом Саду

Новосадски одбор Демократске странке саопштио је да је Српска напредна странка у Новом Саду формирала изборни штаб за покрајинске и локалне изборе који ће водити брат премијера Србије Андреј Вучић. СНС негира те тврдње и тражи од ДС-а да престане са изношењем лажи о премијеровом брату. Исто је затражио и Покрет социјалиста.

Демократе у саопштењу наводе да је СНС формирао изборне штабове за сваки део града и отворио страначке просторије на двадесетак локација у граду, преноси Танјуг.

"Само у средишњем делу Булевара ослобођења, странка Александра Вучића је закупила три локала, а историјски и до сада невиђен случај дрскости и бахатости представља њихово усељење у просторије јединог дневног листа на српском језику у Војводини - Дневника", наводи се у саопштењу.

Како се истиче, напредњаци су на тај начин показали свој презир према основним постулатима демократског поретка и живота у друштвеној заједници, јер је "свака власт у Србији показала аспирације да утиче на уређивачку политику у јавним гласилима, али су само новосадски 'напредњаци' и јавно засели у просторије једног дневног листа и предузећа у већинском власништву државе".

Градски одбор Демократске странке констатовао је да је СНС, у овом тренутку, вероватно највећи закупац пословног простора у Новом Саду.

"Српска напредна странка је тренутно и једина брзорастућа приватна фирма у граду, док све друге или пропадају или једва састављају крај с крајем. Будући да просечан закуп локала у које су се уселили износи најмање 120 евра, а фиксни трошкови још бар 80 евра, простом рачуницом се долази до податка да СНС само за новоизнајмљени пословни простор месечно треба да плати више од 40.000 евра, односно приближно 5.000.000 динара", наводи се у саопштењу.

Новосадске демократе су, подсећајући да би локални и покрајински избори по закону требало да се одрже у априлу следеће године, упитале колико је новца за предизборну кампању припремио СНС.

"То питање постављају и грађани Новог Сада, који су се током протекле недеље јављали Градском одбору Демократске странке како би исказали свој револт због тога што већ сада не могу да мрдну нигде у граду, а да не наиђу на постере Александра Вучића у излозима, те плакате и графите мржње према председнику Демократске странке", саопштио је ГО ДС из Новог Сада.

СНС: ДС да престане са изношењем лажи

На саопштење демократа одговорио је Градски одбор СНС-а, који је поручио ДС-у да је крајње време да престане са изношењем лицемерних лажи о члановима породице Александра Вучића. У саопштењу је устакнуто да премијеров брат Андреј никада није тражио функцију ни у СНС, ни у извршној власти.

"Андреј Вучић није члан Градског одбора Српске напредне странке Нови Сад, нити је члан Савета за Војводину, нити је шеф Изборног штаба за Нови Сад и Војводину, како наводе лицемерне демократе, већ поносни члан СНС, а самим тим има право да присуствује страначким скуповима и дешавањима", наводи се у саопштењу СНС-а.

"Андреј Вучић никада није тражио функцију, ни у странци, ни у извршној власти, за разлику од супруге Бојана Пајтића, Весне Пајтић, која, заједно са Милованом Бркићем, Предрагом Поповићем и Данилом Ређеповићем води Демократску странку и најлажљивију и најпрљавију кампању против породице Вучић и Српске напредне странке", наводи СНС.

Одговарајући на тврдње ДС-а да су напредњаци формирали изборне штабове и отворили просторије на двадесетака локација у Новом Саду, Градски одобр СНС наглашава да за разлику од демократа који живе у државним вилама СНС закупљује просторије у складу са законом и транспарентно.

На саопштење ДС-а огласио се и Покрет социјалиста, који је позвао демократе да, уместо свакодневног изношења лажи о премијеру и члановима његове породице, јавности саопште колико дана је у првих седам месеци ове године лидер ДС Бојан Пајтић био на свом радном месту и колика му је зарада била за исти период.

ПС у саопштењу поставља и питање који још функционер у било којој земљи света, за неколико одлазака на посао може зарадити близу 10.000 евра, осим Бојана Пајтића?

"Уместо да свом председнику објасните да је такво бахато понашање срамота за све вас, ви још покушавате да прикријете истину. На срећу грађана, избори су врло близу, па ће и овом вашем понашању једном и то заувек, доћи крај", констатује ПС.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије