СДС: Одговорни за дугове ДС-а и даље су у тој странци

Они који су одговорни за финансијске проблеме у ДС и даље су у тој странци, речено је у Социјалдемократској странци, поводом тврдњи демократа да је некадашњи њихов, а садашњи председник СДС-а Борис Тадић одговоран за њихове дугове.

СДС у саопштењу достављеном Танјугу одбацује одговорност Тадића за финансијске проблеме ДС и наводи да се он, као председник демократа, никада није бавио финансијама, већ само политиком.

"Та политика је ДС-у оставила велике победе, а они који су се бавили финансијама и оставили јој дугове су и данас у ДС-у. Управо би њима требало упутити сва питања у вези са финансијама и дуговањима странке", категорични су у СДС.

У том смислу је, како поручују, бесмислено да данас демократе за дуговања оптужују Тадића, који је и изгубио изборе и напустио странку због оних страначких структура које су довеле демократе до изборног, политичког и финансијског краха.

Социјалдемократе кажу и да је генерални секретар ДС-а Милан Поповић, који говори у име данашњег ДС-а, "типичан представник те страначке олигархије" због које је ДС и изгубила изборе.

"То најбоље знају становници Звездаре, где је он годинама, као кадар Драгана Ђиласа, на најбесрамнији начин злоупотребљавао свој положај. Управо због таквих чланова који су брзо нашли заједнички језик са напредњачком влашћу Борис Тадић је и напустио ДС", саопштавају из СДС-а.

Додају и да је посебан апсурд то што се данас од стране власти судски прогоне поштени чланови и функционери тадашњег ДС-а, а не људи попут Поповића.

Дневни лист Блиц је јуче објавио да дуговања ДС-а тренутно износе нешто више од 73 милиона динара, што је двоструко више него пре месец и по дана, када су била око 37 милиона динара.

У том тексту је наведено да је рачун ДС-а у блокади чак 434 дана, а пренета је Поповићева изјава, у којој је навео да је за ту странку најспорнији први дуг из кампање 2012. године и да је реч о дугу који је за собом оставио Тадић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије