Читај ми!

ДС: Нова жртва режима

Новосадски одбор Демократске странке саопштио је да је "бестидна лаж" да је Г. И., кога је полиција привела као осумњиченог за исписвање графита "Смрт Пајтићу", сам признао да је исписивао те графите, те да је он "нова жртва режима".

Демократе наводе да окривљени Новосађанин јесте дугогодишњи члан те странке, али да је све остало "или потпуно измишљено или тек полуистинито", преноси Танјуг.

"Нетачно су наведени и његови иницијали и година учлањења у ДС, а кључна тврдња Вучићевог министра - она по којој је окривљени тобож сам признао да је исписивао графите 'Смрт Пајтићу' - бестидна је лаж", пишу демократе.

Подсећају на изјаву адвоката окривљеног да је ухапшени полицији дао управо супротну изјаву, односно да је негирао то што му се ставља на терет.

"Зато је Г. И. сада стављен у притвор, како би Вучићева полиција добила време да припреми 'доказе' за лажне оптужбе или 'убеди' окривљеног да призна кривицу, а пропагандна машинерија СНС-а прилику да на себи својствен простачки начин облати ДС", кажу из ДС-а.

Уз напомену да не постоји правни основ за задржавање ухапшеног у притвору, демократе кажу и да је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић "напрасно открио“ и дрогу у његовом новчанику и тако имплицитно признао како нема никаквих доказа за своје тврдње о графитима.

Кажу и да власт од 2012. године спроводи сталну кампању блаћења политичких противника која се сада очито појачава у циљу даљег подизања политичких тензија у Новом Саду и Војводини.

СНС жели по сваку цену да изнуди превремене локалне и покрајинске изборе, рачунајући да ће на тим изборима победити по "рецепту" који су већ користили и тестирали у Врбасу, Оџацима, Мионици и свим другим местима у којем су у међувремену избори били одржани, наводе демократе.

"Насиље, киднаповање, пребнијање политичких противника, претње, уцене, хапшења, батинашки одреди и све остало што смо већ видели широм Србије, сада се спрема за велико финале у Новом Саду и Војводини, јер су се Вучићеве фаланге већ улогориле у покрајини", пише у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије