Тахири тражи од Београда укидање пробних таблица

Министарка за дијалог са Србијом, Едита Тахири најавила је пробне таблице за возила из Србије, ако Србија настави да инсистира на пробним таблицам за возила са косовским таблицам РКС.

Едита Тахири је за дневник Зери изјавила да ће у септембру Косово увести пробне таблице за возила из Србије, ако до краја августа Србије не укине обавезу да возила са ознакама РКС приликом уласка у Србију добијају пробне таблице за које се дневно плаћа пет евра, преноси Бета.

Тахири је примену споразума о признавању полица осигурања за возила са Косова и Србије оценила изузетно значајним, јер се први пут после четири године грађани две земље ослобађају плаћања великих дажбина приликом уласка на Косово, односно Србију.

Према њеним речима, за улазак у Србију грађани Косова ће моћи да користе исте полисе које користе и приликом уласка у Македонију и за које се плаћа 40 евра годишње.

Тахири је најавила да ће теме састанка између премијера Косова Иса Мустафе и Србије, Александра Вучића 25. августа бити питања Асоцијације - Заједнице општина са српском већином, ослобађања моста на Ибру у Митровици, телекомуникације и енергетика.

Споразум Косова и Србије о слободи кретања и међусобном признању полиса осигурања возила ступио је на снагу 12. августа, по којем грађани централне Србије и Косова и Метохије моторним возилима могу бесплатно да прелазе административну линију на основу полисе осигурања од аутоодговорности, коју већ поседују.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије