Мали: Укупни приходи повећани за 10 одсто

Градоначелник Београда Синиша Мали изјавио је да су укупни приходи престонице повећани за 10 одсто, а да се ребалансом буџета наставља стратегија штедње која подразумева да неће бити додатног задуживања и да се расходи и издаци рестриктивно планирају.

Градско веће је усвојило ребаланс буџета који ће бити на дневном реду Скупштине града у уторак, 23. јуна.

"Укупне приходе Града смо овим ребалансом успели да повећамо за око 10 одсто. С обзиром да од почетка спроводимо стратегију рационалног трошења средстава са једне стране, а повећавања ефикасности са друге, то се већ одразило на рад јавних предузећа, која сада имају много већу добит", рекао је Синиша Мали Танјугу.

Та добит се, објаснио је, враћа у буџет града и директно је намењена побољшању живота грађана.

Мали је истакао да се први резултати већ виде и да ће наведену стратегију спроводити све док потпуно не буде завршена консолидација јавних финансија.

"Стратегија штедње, коју спроводимо од када смо преузели вођење Града, већ даје и прве резултате", подвукао је градоначелник.

На тај начин се, како је истакао, ребалансом издваја више новца за социјалну заштиту, образовање и дечју заштиту, за набавку здравствене опреме, уклањање нелегалних објеката, за функцију заштитника грађана...

Како је објаснио, то је стратегија од које градска управа неће одустати док не буде завршена финансијска консолидација.

Градоначелник је нагласио и да ће ребалансом буџета и укупан буџет градских општина бити већи за око 345 милиона динара, а та одлука је у вези са изменама Статута града и Закона о главном граду, чиме ће општине добити већа овлашћења.

Градска управа, нагласио је, треба да буде децентрализована, с обзиром на то да свака општина најбоље зна шта је добро за њене становнике.

"Зато смо одлучили да им овим ребалансом повећамо буџет, пре него што се до краја године усвоје измењени Статут града и Закон о главном граду", закључио је Мали.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије