Читај ми!

СНС: ДС користио евроинтеграције за партијско запошљавање

Српска напредна странка саопштила је да Србија до сада није ушла у ЕУ не због лоше политике с краја 20. века, како је оценио председник Демократске странке Бојан Пајтић, већ зато што је ДС користио евроинтеграције за партијско запошљавање и пљачкашке приватизације.

"Под маском политике приближавања Србије Европској унији, демократе се оставиле без посла више од пола милиона људи, упропастиле српску привреду и уништиле сваки део друштва, а себи и пријатељима тајкунима напунили су банковне рачуне", оценио је СНС у саопштењу, преноси Танјуг.

Та партија је позвала "оне који су упропастили сваки педаљ Србије, из које сада трче да летују по скупоценим светским дестинацијама" да престану да држе грађанима лекције о европским и демократским вредностима "јер су показали да су то за њих пљачкање државе и отимање народних пара".

Председник ДС Бојан Пајтић изјавио је да Србија још увек није део Европске уније, због лоше политике с краја 20. века, која ју је конфронтирала са светом.

Претходно, Српска напредна странка саопштила је да смена председника Градске општине Младеновац Дејана Чокића није политичка, већ је у складу са одлуком Агенције за борбу против корупције, која је утврдила да је он злоупотребио положај. 

"Смена Дејана Чокића је борба против криминала и корупције, ствар поштовања закона и одлуке Агенције. За СНС је то јасно. Као што нам је јасно зашто ДС брани криминал", наводе напредњаци, преноси Танјуг.

ДС лажима у вези са сменом "корумпираног" председника Општине Младеновац покушава да сакрије од јавности праву истину, сматрају напредњаци.

"Запањени смо чињеницом да Демократска странка, којој су уста пуна поштовања независних институција, не поштује одлуку једне од најважнијих, Агенције за борбу против корупције, када не одговара њеном члану који је ухваћен у злоупотреби службеног положаја", наводи СНС.

Та странка додаје да је седница на којој је смењен Чокић заказана у складу са пословником и законом, а да је ДС вршио притисак на одборнике који су желели да гласају за његову смену.

У саопштењу се наводи и да је Чокић "огрезао у криминалу" што, како каже, потврђује и извештај о контроли буџетских средстава градске инспекције о куповини аутомобила за општину.

ДС је саопштио да је поднео жалбу Министарству за државну управу и локалну самоуправу и да чека одговор министарке Кори Удовички у вези са дешавањима у општини Младеновац.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије