Јаблановић: Забринут сам за своју безбедност

Председник Српске листе Александар Јаблановић изјавио је да нема ништа против оптужнице коју је против њега поднело одељење за тешка кривична дела Основног тужилаштва из Ђаковице, јер је како каже невин.

"Ја немам шта ново да кажем, нити да докажем своју невиност која је очигледна, а са друге стране није у мом случају безбедно да у овом тренутку и оваквим околностима одем у Ђаковицу, када сам у медијима изложен једном виду линча", рекао је Александар Јаблановић за ТВ Мост из Звечана, преноси Танјуг.

Напомиње да медијски линч има само један циљ, а то је да се дискредитује његова политичка улога на Косову и Метохији, која је како каже, мирољубива и води помирењу Срба и Албанаца, колико је то у његовој моћи.

"С друге стране, ја сам забринут за своју безбедност, јер до сада нисам добио гаранције надлежних органа да могу да ми гарантују безбедан одлазак и боравак у Ђаковици. Уколико добијем гаранције које ће ми обезбедити сигуран одлазак у Ђаковицу, ја сам спреман да се одазовем позиву, јер немам никакав проблем да докажем своју невиност која је очигледна", истакао је Јаблановић.

Додаје да је "Ђаковица у овом тренутку, хтели ми то да признамо или не, забрањен град за неколико хиљада Ђаковичана, који су избегли 1999. године", па је тако забрањен град и за њега.

"Сматрам да сада не бих био добродошао у Ђаковици, и појављивањем у том граду довео бих себе у опасност, а тиме ни на који начин не бих помогао у доказивању истине и чињеница", рекао је Јаблановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије