Чанак: Хитно сменити Николића

Лидер ЛСВ-а Ненад Чанак сматра да је рехабилитација вође четничког покрета Драгослава Михаиловића удар на европске интеграције и стабилност државе и региона, и да зато председник Србије Томислав Николић треба да буде смењен.

"Заслуга за ово прекрајање историјских чињеница, релативизацију антифашистичке борбе и поделе које настају и које ће настати у земљи и региону, недвосмислено припада Николић Томиславу, јер је инситут председника Србије, председника свих грађана, злоупотребљен за притисак на правосуђе", навео је Чанак у страначком саопштењу, преноси Танјуг.

Чанак је истакао да "рехабилитација Драже Михаиловића апсолутно представља један од најтежих удара европским интеграцијама, као и стабилности земље и региона у протеклих десетак година.

Подсетио је да су међу предлагачима рехабилитације били професор Смиља Аврамов и саветник председника Оливер Антић.

"Како другачије тумачити чињеницу да је међу предлагачима рехабилитације Смиља Аврамов коју је председник државе одликовао на Дан државности пре три месеца, а која је била један од главних идеолога и потпорних стубова режима Слободана Миошевића и мрачних деведесетих'', упитао је Чанак.

Према његоивим речима, још горе од тога је и чињеницу да је пуномоћник предлагача рехабилитације саветник председника Србије, додаје се у саопштењу.

Он је напоменуо и да је "када се томе дода најновији скандал у којем председник свих грађана алудира на националну припадност појединих новинара, више него јасно да би Николић морао хитно бити смењен са места председника Републике, јер ће штета коју наноси Србији далеко надживети његов мандат".

Чанак је рекао и да је рехабилитација Михаиловића логичан увод "у рехабилитацију оних са којима је Михаиловић сарађивао - Адолфа Хитлера, Анте Павелића и других".

"Сасвим је сигурно да то није само рехабилитација четничког команданта генерала Михаиловића, него је у питању рехабилитација једног читавог начина размишљања који је довео до ужасних покоља по Санџаку и источној Босни", навео је Чанак.

Он је указао и да "поред тога што је по среди рехабилитација поражених снага из Другог светског рата, то је и рехабилитација логике и концепта који је довео до ратова деведесетих" година прошлог века.

"То је рехабилитација идеологије етнички чисте Велике Србије и корак ка рехабилитацији злочинаца одговорних за Сребреницу и пре него што су осуђени", истакао је лидер ЛСВ, наводи се у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије