Читај ми!

СДС: Влада наставља да обмањује грађане

Социјалдемократска странка саопштила је да лекс специјалис за "Београд на води" представља "скандал" чије доношење доводи у питање законске темеље развоја Србије.

Уместо да се проблеми експропријације реше изменом Закона о експропријацији, прави се нови закон који ће важити само за једног инвеститора, наводи СДС у саопштењу које преноси Бета.

"Тиме се врши дискриминација и уводи лоша правна пракса", истакао је потпредседник СДС-а Горан Радосављевић.

Такође је поставио питање шта ће бити у случају да се одустане од пројекта.

"Према закону, ако се у одређеном року експроприсана имовина не приведе намени, она мора да се врати. Будући да нема никаквих гаранција да ће пројекат бити реализован, поставља се питање шта ће у случају одустајања од пројекта бити са потрошеним средствима за експропријацију", истакао је Радосављевић.

СДС наводи да су овакви потези владе и довели до драматичног пада инвестиција, и апелује на Владу да је потребно прибавити и мишљења архитеката.

Упркос изузетном значају и хитности довођења инвестиција у Србију, израда посебних закона није решење, већ одраз неспособности ове владе да на законит и правно уређен начин реши ово важно питање, додаје се у саопштењу.

Други скандал, по оцени СДС-а, јесте то што премијер "обмањује грађане" изјављујући да ће новим менаџментом решити проблем "Железаре Смедерево", а трећи је признање министра финансија да је влада крила информацију од грађана о поскупљењу струје.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије