Читај ми!

ЛСВ: Вулин увредио све жртве Милошевићевог режима

Лига социјалдемократа Војводине сматра да је председник Покрета социјалиста Александар Вулин увредио све жртве режима Слободана Милошевића тиме што је изјавио да је "сваки његов непријатељ био и непријатељ Србије".

Чланица председништва ЛСВ-а Маја Седларевић каже да је тa Вулинова изјава "дубока и тешка увреда не само за све оне који су у нашој земљи преживели мрачне деведесете, него пре свега оне који су и због његове политике гинули у ратовима", јавља Танјуг.

Седларевићева у страначком саопштењу наводи да Вулин "није смео нити да данас буде на Милошевићевом гробу, нити да каже то што је рекао".

"Овим потезом он легитимише Милошевићеве поступке и покушава да успостави континуитет тој власти", наводи функционерка ЛСВ-а.

Седларевићева сматра и да су сва Вулинова "бахаћења и скандали минорни спрам тешке увреде коју је нанео како грађанима Србије, тако и угледу наше земље" и да "то није добар корак за европски пут".

Чланица председништва ЛСВ-а сматра и да је "након ордена који је Томислав Николић уручио Смиљи Аврамов, Милошевићевом академику, ово још једна тешка и дубока увреда за ову земљу и грађане који су трпели и дан данас трпе због тог режима".

Седларевићева је, подсетивши да је Вулин "био генерални секретар ЈУЛ-а, љубимац Мирјане Марковић и Слободана Милошевића" навела и да он, да је у Србији било лустрације "сигурно не би био у прилици да на овај начин вређа све који су ризиковали животе и слободу да сруше Милошевића и његову диктатуру".

Према њеним речима, та диктатура је донела ратове, протеривања, масовне гробнице, избегличке колоне, политичка убиства, инфлације, редове за млеко, хлеб, лекове... због тога Србија неће заборавити Милошевића.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије