Читај ми!

Протест омладине ДСС-а због поскупљења струје

Омладина Демократске странке Србије уручила је "захвалницу" Влади Србије због "неоптерећивања грађана информацијом о поскупљењу струје".

Потпредседник Демократске странке Србије Миленко Јованов рекао је да Србија не може да очекује напредак, све док ЕУ и ММФ "воде нашу политику", преноси Бета.

"Изјава (министра финансија Душана) Вујовића да је зарад нашег добра скривао информацију о поскупљењу струје, показује да Србија не може да очекује да ће јој бити боље све док Међународни монетарни фонд и Европска унија воде нашу политику", рекао је Јованов испред Владе.

Истакао је да Србија мора да престане са праксом довођења страних стручњака који "долазе с теткиног кауча", а оду из земље.

"Уверили смо се да ММФ води економску политику Владе Србије, да ЕУ води спољну, а ни у једној нема ничег доброг за грађане. Позивам министра Вујовића да одговори да ли ће он остати у земљи након истека мандата или ће отићи, а ми ћемо остати", додао је Јованов.

Вујовић је у интервјуу за Политику од недеље рекао да је вест о поскупљењу струје од 15 одсто од априла ове године тек недавно јавно потврђена, јер Влада није хтела да објављује програм договорен с Међународним монетарним фондом док Борд директора ММФ-а не усвоји и објави тај програм.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије