Народни покрет Србије: Потребни нови људи

Пут којим Србија данас иде неће довести до јаке економије, радних места и демократски уређеног друштва и више него икада потребне су нове идеје и други људи, поручено је на свечаној скупштини Народног покрета Србије у београдском центру "Сава".

Председник НПС-а, која је основана крајем прошле године, Мирослав Алексић рекао је да је јавни дуг Србије на историјском максимуму, док су директне стране инвестиције на историјском минимуму, преноси Танјуг.

"Насмејана лица на телевизијским екранима нам поручују да заправо ми живимо добро јер тако кажу неки европски и светски функционери, а ако бисте у било ком делу Србије питали неког како му је, добили бисте одговор - никако, лоше, катастрофално", рекао је Алексић.

Потребно је да се каже истина и направи план којим Србија треба да иде, поручио је Алексић, који сматра да Србија више нема времена за чекање, ни за експерименте појединаца који су се у неком тренутку нашли у ситуацији да управљају земљу.

Констатујући да се данас сви слажу око циљева, а то је јака економија и уређено друштво, Алексић је рекао да се Народни покрет Србије разликује у начину односно у путу којим ће стићи до тих циљева.

Према његовим речима, на првом месту тог другог пута су породица и наталитет, а у врху приоритета је и образовање.

"НПС ће се залагати за промену образованог система, за прилагођавање потребама привреде, јавног и приватног сектора", рекао је Алексић.

Председник НПС-а је истакао да партија има план и за развој пољопривреде и лакше пословање уз оснивање Српске развојне банке.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво