Посланичка питања

Посланици Скупштине Србије питали су надлежне о броју запослених у јавном сектору после доношења закона који то забрањује, контроли увоза јужног воћа, да ли је било давања или примања мита при реконструкцији покрајинске владе.

Посланик Нове Србије Драган Јовановић подсетио је да је недавно вођена полемика у јавности да ли је лимун из увоза исправан за исхрану, па је питао ко контролише увоз јужног воћа на српско тржиште и које су то референтне лаборатирије које анализирају узорке и дају јасне информације да ли су за људску употребу, преноси Танјуг.

Посланик ДС Александра Јерков питала је министра здравља који је, како сматра, нашао начина да заобиђе закон о забрани запошљавања у јавном сектору, колико је људи од ступања тог закона на снагу запослено.

"Министар је призано да се сада ради нетранспарентно, преко разних комисија, а преко конкурса, број људи којима се плате исплаћују из буџета је већи него раније и није проблем запошљавања лекара и њихове плате, већ су проблем Коридори Србије где је просечна плата 144.000 динара", рекла је Јерков.

Она је истакла да је "најлакше смањити плате 10 одсто, али да се тиме не остварује уштеда".

Шеф посланичког клуба СНС Зоран Бабић је рекао да се "наставља сага звана покрајинска влада у режији Бојана Пајтића".

"Сведоци смо непринципијелних, аил и у економији утемељених коалиција. Питам министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића, зато што постоји сумња не само у СНС већ и у другим паријама, да ли може да утврди да ли је 3. новембра и у данима пре тог датума, било елеманата давања и примања мита, финансијских елемената који су омогућили да Пајтић, у смисли власти, преживи још један", рекао је Бабић.

Он је од министра полиције затражио да обавести скупштину и јавност докле се стигло са истрагама у Развојној банци Војводине, јер је познато да се нанета штета мери у милијардама динара.

Бабић је имао питање и за министарку државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички.

"Колико је функционера у Влади Војводине и колико њих успева да ради свој посао у интересу грађана Војводине, а колико се бави прегруписавањем покрајинских посланика", питао је Бабић.

Посланици су потом прешли на претрес предлога измена закона о финансирању политичких активности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије