Читај ми!

Могући протести за "рушење" Тачија

Шеф парламентарне групе "Самоопредељењe", Висар Имери каже да је за политичку кризу на Косову крива тројка Хашим Тачи, Енвер Хасани и Фљора Бровина. Наводи да протести остају опција за рушење владе "која је окупирала земљу".

Висар Имери каже да покрет "Самоопредељење" не искључује протесте као алтернативу за рушење Тачијеве владе пошто верује да је ДПК узурпирала Косово уз помоћ својих људи и служби.

Имери је, у интервјуу за Зери, рекао да одговорност за политичку кризу сноси тројка председник ДПК Хашим Тачи, председник Уставног суда Енвер Хасани и Фљора Бровина, председавајућа скупштине, али и косовска председница Атифете Јахјага.

Напомиње да су сви они у ономе што се може назвати "окупација земље".

"Сматрамо да има основа да грађани протестују против такве узурпације скупштинске мањине јавних институција земље и њиховог стављања у функцију приватних интереса власти", напоменуо је Имери.

Истиче да је преузимање владе од животног значаја за будућност Косова и одбацује сваку могућност да у заједничку владу уђе и ДПК.

Кандидат за премијера постизборног блока Рамуш Харадинај најавио је да би могла да буде подржана идеја "Самоопредељења" за одржавање протеста за рушење Тачија, уколико буду исцрпљене све могућности за политички дијалог, преноси Зери.

Лидери четири партије које чине постизборни блок су одбацили захтев шефа ДПК Хашима Тачија да на Косову треба да буду организовани ванредни избори, као једина могућност за решавање политичке блокаде, инсистирајући на решавању проблема у Скупштини Косова, а не на заједничком састанку код председнице Косова.

Лист Трибуна преноси да су неки лобисти и бивши учесници проглашења независности Косова, препоручили одређеним лидерима у Приштини да поново оживе познату формулу владавине ДПК, ДСК, АБК како би Косово избегло изборе и опасност од неочекиваних догађања.

Према овој формули, Рамуш Харадинај би био номинован за премијера, а Иса Мустафа за председника Скупштине.

Хашим Тачи би, тако морао да сачека 2016. годину да би се кандидовао за председника Косова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије