Читај ми!

Новинари и уредници позвани на седницу одбора

Председница скупштинског Одбора за културу и иноформисање Весна Марјановић рекла је да је на седницу тог одбора која је заказана за сутра позвала и новинаре и уредника са списка које су затражили посланици владајуће већине односно Српске напредне странке.

Прошле недеље седница тог одбора је одржана, али без кворума јер јој нису присуствовали посланици владајуће већине који су затражили да се она одложи за 6. новембар и више пута истицали да се председница одбора ни са ким не консултује око заказивања тих седница, као ни о томе ко би требало да буде присутан, преноси Танјуг.

Посланици владајуће већине су у међувремену објавили списак од 30-так новинара и уредника које позивају на седницу одбора на којој би требало да се разговара о слободи медија и нагласили да он није коначан већ могу доћи сви који желе.

"Очекујем да ће се одбор одржати. Одржан је и прошле недеље само није било кворума. Надам се да ће овог пута бити кворума, имајући у виду да је две трећине чланова одбора тражило ову седницу са истим дневним редом који сам и ја прошле недеље предложила. Драго ми је да су они прихватили мој предлог и да је проблем био само изгледа у дану када је та седница одржавана", рекла је Марјановић новинарима у парламенту.

Рекла је да очекује да ће на седници бити на отворен и парламентаран начин покренут дијалог о томе шта значе медијске слободе у Србији и како парламент треба да омогући заштиту поштовања тих принципа.

На питање да ли је позвала и новинаре и уреднике које су предложили посланици већине, Весна Марјановић је одговорила позитивно и додала да је било и предлога других посланика.

Александра Јерков је доставила списак од 70 уредника и новинара, колумниста уредника портала. Позвали смо их да присуствују седници, истакла је она, рекавши да још није добила потврду да ли ће доћи и министар културе и информисања Иван Тасовац.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије