Читај ми!

Двери против Параде поноса

Покрет Двери поручио је да ће наставити кампању против одржавања Параде поноса и позвао све породичне људе да им се придруже у протесту заказаном за суботу, 27. септембар.

Члан старешинства Двери Владан Глишић рекао је да се Парада поноса злоупотребљава како би се уништавале породичне вредности и, како је подвукао, српски народ на још један начин, у социјалном смислу, упропастио, преноси Танјуг.

"Када дођете у ситуацију да држава то претвори у свој пројекат, када шеф Делегације ЕУ у Србији Мајкл Давенпорт најави да ће бити на том скупу, онда је време да се скину рукавице и да се више не прича о томе како је то политички коректна геј парада", рекао је Глишић.

Према његовим речима Двери ће и ове године наставити кампању против Параде поноса, додавши да је тај покрет од Светског конгреса породица добио документарни филм руског редитеља Андреја Аркадија "Содом" који ће бити приказан јавности.

Он је додао да ће филм моћи да се види на јавној пројекцији током протеста у суботу, 27. септембра, али и да ће се дистрибуирати преко интернета и на улици.

Према Глишићевим речима Двери "немају проблем" са хомосексуалцима, већ са онима у фотељама који, без обзира на своје сексуално опредељење, "зарађују на промоцији идеологије хомосексуализма, тоталитарне и деструктивне идеологије која ће да сруши све наше породице и куће".

Глишић је додао да се ове године неће одржати Породична шетња, како се не би доводила у везу са Парадом поноса.

Члан старешинства Двери Бошко Обрадовић је рекао да је Парада поноса небитна и непристојна тема у време када је, како каже, социјално и економско раслојавање српског друштва такво и толико да се сваког дана све више сиромаши.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије