Читај ми!

Окупљање лидера опозиције у петак у Крагујевцу

Лидери опозиционих странака разговараће у петак у Крагујевцу о окупљању опозиције, кажу у ЛДП-у. Ово је прави тренутак да опозиционе партије заједно иницирају уставне промене, каже председник странке Заједно за Србију Душан Петровић.

Портпарол Либерално демократске партије Јован Најденов је агенцији Бета рекао да је лидере опозиције на састанак позвао председник Заједно за Шумадију Верољуб Стевановић.

"Разговараће се о окупљању опозиције, политици која би требало да се спороводи како би опозиција била озбиљна и уверљива алтернатива власти. Надамо се да ћемо на састанку извући нове закључке на основу којих ћемо моћи даље да наступамо", рекао је Најденов.

Председник странке Заједно за Србију Душан Петровић прихватиће позив за разговоре о обједињавању опозиције, без обзира ко је иницијатор окупљања и каква је форма разговора, саопштила је та партија.

Петровић сматра да је суштина у томе да ли је могуће постићи сагласност о суштински новој политици, јер грађани од опозиције очекују да представи алтернативни план, "а не да се уједињује у критици, јер од тога нико нема користи".

Петровић верује да је ово прави тренутак да опозиционе партије заједно иницирају уставне промене које ће омогућити регионализацију и функционалнију државу на свим нивоима власти.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије