Читај ми!

ДС за стручну расправу о "Београду на води"

Демократска странка сматра да је неопходно организовати стручну расправу на тему "Београд на води", како би тај пројекат могао да буде реализован.

Да би тај пројекат био реализован он мора, "у истој мери у којој је маркетиншки подржан, да буде, у исто толикој мери, подржан и од стране стручне јавности", изјавио је председник београдских демократа Балша Божовић.

Божовић је новинарима на Железничкој станици, испред паноа о пројекту "Београд на води", рекао да ДС "подржава сваки пројекат који обезбеђује даљи развој Београда и Србије" и истакао да ДС, "да би се овај пројекат реализовао, позива на стручну јавну расправу на тему 'Београд на води'".

"Желимо и да отклонимо сваку дилему да ли ће потенцијални инвеститор платити надокнаду за градско грађевинско земљиште", рекао је Божовић, истичући да је у питању сума од 400 милиона евра и да тај новац припада грађанима.

Указујући на неопходност обезбеђивања транспрентности целог пројекта, председник београдских демократа је нагласио да се "подразумева транспарентност у сваком па и у овом пројекту, посебно када је у питању уговор који ближе одређује однос две стране и где ћемо моћи да видимо конкретне бенефите за грађане".

"Питамо такође да ли ће бити расписан и међународни конкурс за урбанистичко решење, јер желимо да Београд следи праксу свих европских и светских метропола", навео је Божовић.

Према његовим речима, због свега тога, градска скупштина је право место за струку и за представнике грађана да се поведе озбиљна расправа о пројекту "како би сви имали користи, а пре свега грађани".

Божовић је навео и да је пројекат "Београд на води" само једно идејно решење Савског амфитеатра и те зоне "који постоји као пројекат више од 40 година".

"Пројекат Савски амфитеатаа који постоји већ 40 година има циљ да од Београда направи један од најлепших градова у Европи и то је оно што је за нас важно", рекао је Божовић.

Навео је да ДС зато и позива на стручну расправу, "како би овај пројекат добио мишљење јавности, пре свега стручне и како би евентуално био и реализован".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије