Читај ми!

Гојковић: Седница о поплавама уз присуство свих министара

Седница Парламента, на којој ће посланици разматрати Владин извештај о поплавама, биће заказана када сви министри, али и премијер буду у могућности да дођу у Скупштину, изјавила је председница Скупштине Маја Гојковић одговарајући на посланичка питања.

У делу седнице предвиђеном за питања посланика, посланица ДС-а Александра Јерков упитала је Гојковићеву када ће испунити своју пословничку обавезу и заказати седницу на којој би се расправљало о одговорности због поплава, како је то тражио ДС, преноси Танјуг.

Извештај Владе Србије о недавним поплавама стигао је у Скупштину Србије, а после доношења лекс специјалиса очекује се и заказивање седнице о тој теми.

"Извештај сам добила јутрос. Не знам одговоре да ли та материја може да замени одговор на ваше питање, али расправа ће бити отворена, биће присутни министри и премијер и неће бити ограничена", рекла је председница парламента.

Гојковићева је додала да претходно мора да види када ће сви министри моћи да дођу на седницу која је, како је указала, важна за грађане па је њихово присуство неопходно, и додала да постоји могућност да у скупштинску процедуру у међувремену стигне и лекс специјалис.

Јерков је истакла да у владином извештају не види оно што ДС хоће, а то је ланац одговорности, обавеза и поставља питање председници скупштине да ли сматра да ће расправа о Извештају заменити апослутно другачију расправу коју деморкате траже.

"Такву расправу ви морате да закажете, која би се бавила другим темема од онога што пише у Извештају, јер није важно ко је возио крофне, већ да ли је могло бити спречено оно што се десило и ко је за то одговоран", нагласила је Јерков.

Председник Зелених Србије Иван Карић је поставио питање премијеру Александру Вучићу о оснивању посебног министарства животне средине и природних ресурса.

По речима Карића, оснивање министарства животне средине је неопходно, као и формирање Фонда за животну средину, како би се"стабилизовали токови еколошког новца".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије