Читај ми!

ДСС: Мала излазност Срба упозорење Београду

Демократска странка Србије оценила је да то што је на косовске изборе изашло око 24 одсто од броја Срба са правом гласа показује да они не признају "државу Косово као своју државу". ДСС критикује и предложене измене Закона о раду.

Функционер ДС С Слободан Лаловић рекао је да излазности истовремено представља упозорење београдским властима да промене политику према Космету.

Лаловић је на конференцији за новинаре рекао и да проценат "од 23 до 24 одсто излазности" показује и да је већина Срба прихватила позив ДСС-а да бојкотује косовске изборе.

Превремени парламентарни избори на КиМ први пут су одржани јуче на целој територији, укључујући четири општине са српском већином на северу Косова.

Демократска странка Србије критиковала је предложене измене Закона о раду уз оцену да ће оне довести до смањења плата и права запослених и увести "запошљавање на лизинг", преноси Танјуг.

Лаловић је оценио да је циљ предложених измена "умањење права и плата радника" и да ће оне код људи "довести до додатне количине страха" за егзистенцију као и до "озбиљних социјалних конфронтација".

Рекао је и да се "запошљавање на лизинг" већ примењује у Србији ангажовањем радника преко задруга који су плаћени дупло мање за исти посао од стално запослених и да власт то жели да формализује.

Лаловић је на конференцији за новинаре навео и да ће предложене измене Закона о раду за годину до две довести "до још веће беде и сиромаштва".

Педставио је и предложене измене петнаестак одредби тог закона указујући да ће оне, уколико буду усвојене довести и до конфликата радника и послодаваца и да "гледано на дуже стазе нису ни у интересу послодаваца".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије