Читај ми!

Нова: Влада зрела за оставку ако не оповргне оптужбе

Председник Нове странке Зоран Живковић рекао је да ће Влада Србије, уколико не успе да оповргне оптужбе да је један њен министар плагирао докторски рад, бити "зрела за оставку и реконструкцију".

Ниједна влада у блиској политичкој историји није отпочела мандат са оваквим аферама и то није добро ни за санацију штете од поплава, ни за европски курс, ни положај Срба на КиМ, то није добро ни за шта, рекао је Живковић новинарима у парламенту.

Живковић је најавио да он и његов страначки колега Владимир Павићевић неће данас присуствовати скупштинској расправи о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о путним исправама који ће, како је најављено, образлагати министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, чиме ће, како је објаснио, показати свој однос према питању његове докторске дисертације.

"Стварност је показала да смо јурећи зеца истерали целу менажерију. Из целе Србије долазе примери високих чланова СНС-а и других странака који су присуство у власти искористили да подигну своју академску вредност, али не на академски начин већ на начин који је криминал", рекао је Живковић.

Рекао је да очекује да се огласи Национални савет за високо образовање који има Комисију за акредитацију и контролу квалитета високог образовања, да став о докторату министра Стефановића заузме Конференција универзитета, као и да Министарство просвете упути инспектора на "Мегатренд" како би испитао све чињенице.

"Нова странка ће наставити да ради на откривању фалсификата и превара нове власти. Наша позиција у парламенту је таква да је то наша обавеза према грађанима и ми нећемо одустати без обзира на претње и омаловажавања", рекао је Живковић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије