Читај ми!

Вучић: Ми одлучујемо о унутрашњим питањима

Одлично разумем потребу Србије да и пред Западом и пред Русима, пред свима, на јасан начин каже да ми одлучујемо о нашим унутрашњим питањима, рекао вицепремијер Александар Вучић у интервјуу "Глобусу".

Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић потврдио је да је, пре него што је СНС одлучио да у Србији буду расписани ванредни парламентарни избори, више дана разговарао са различитим представницима Руске Федерације, преноси Танјуг.

Вучић за хрватски недељник Глобус, који га представља као најмоћнијег политичара у Србији, није желео да прецизира који су то представници Руске Федерације, јер, како је објаснио, то нису били јавни разговори.

"Не бих говорио о томе. Једноставно не би било фер, јер да су то били јавни разговори, онда бисте те званичнике и видели. Разговарали смо о изборима, али разговарало се и о њиховим улагањима у Србију, о инвестицијама", рекао је Вучић за хрватски недељник, који је на свом сајту објавио део интервјуа са, како кажу, "будућим премијером Србије".

Вучић је казао да потпуно разуме потребу да неко заштити свој капитал и своју имовину.

"Исто тако одлично разумем и потребу Србије да и пред Западом и пред Русима, пред свима, на јасан начин каже да ми одлучујемо о нашим унутрашњим питањима", рекао је Вучић.

Упитан да ли су Руси заиста били против расписивања избора у овом тренутку, Вучић је рекао да се не би о томе изјашњавао.

Такође, Вучић није желео да одговори на питање да ли су Руси тражили да у случају избора СПС буде заступљен у новој влади, а њен потпредседник Душан Бајатовић остане генерални директор "Србијагаса".

Упитан да ли је тачно да код Руса постоји страх да би он, као водећи политичар и државник у Србији, могао једног дана да уведе Србију у НАТО, Вучић је одговорио да то данас у Србији није тема, јер има много важнијих.

"У ситуацији сам да понајпре водим рачуна о интересима своје земље, а не о потреби ваших или било чијих новина", рекао је Вучић.

На питање како се осећа - срећно, усамљено, забринуто - Вучић је у разговору одржаном у понедељак у Београду рекао "све помало, и једно и друго и треће".

"Прво, срећан сам зато што радим оно што волим и чиним оно што мислим да је добро. Усамљен сам јер што год урадио, и како год урадио, сви или добар део јавности биће против тебе. А забринутост је, мислим, нешто што треба да постоји код сваког нормалног и разумног човека који зна у каквој се ситуацији налазимо, шта је све пред нама и колико имамо проблема, колико препрека...", навео је Вучић.

Напослетку, рекао је Вучић, потпуно сам уверен да само забринути људи могу донети било какав прогрес.

"А они који нису забринути и који с лагодношћу и лакоћом гледају на будуће дане, објективно се и не могу суочити с тешким изазовима који су пред нама", рекао је Вучић.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије