Читај ми!

ДС: Колико је новозапослених у јавном сектору?

У сенци најаве избора остала је информација коју је изнео министар Лазар Крстић да је само у протекла четири месеца у јавном сектору запослено 20.000 нових кадрова, саопштио ДС.

Демократска странка затражила је да министар финансија Србије Лазар Крстић објави тачан број новозапослених у јавном сектору за последњих 18 месеци.

"У сенци најаве избора јуче смо добили информацију од министра финансија да је само у последња четири месеца у јавном сектору запослено 20.000 нових кадрова, што државу, која се бори с банкротом, годишње кошта 200 милиона евра", наводи ДС у саопштењу.

Та странка је подсетила је на снази забрана запошљавања у јавном сектору коју је управо на предлог министра Крстића, а уз подршку првог потпредседника Владе Александра Вучића, усвојила Влада.

По подацима Министарства финансија, у јавном сектору је запослено рекордних 781.000 људи.

Изменама Закона о буџетском систему запошљавање у јавном сектору је ограничено од 1. јануара 2014. године до краја децембра 2015. године, тако што је на пет угашених радних места може отворити једно радно место, а владина комисија одлучује о захтевима за нова запошљавања.

Љиљана Јовчић: Укинуто финансирање ВТО 

Одлука Привременог органа града Београда да обустави финансирање вантелесне оплодње о трошку града је потпуно супрота одговорној социјалној политици коју је водио град Београд претходних пет година, изјавила је функционерка Демократске странке Љиљана Јовчић.

Она је агенцији Бета рекла да ће ова одлука онемогућити да се млади брачним паровима који не могу на нормалан и физиолошки начин да постану родитељи, заиста остваре у тој улози, јер процес вантелесне оплодње захтева значајна финансијска средства.

"Од тренутка када је била усвојена одлука о финансирању вантелесне оплодње о трошку града добили смо 96 најмлађих Београђана и то је богатство које не може да се мери ни са чим што смо изградили", рекла је Љуљана је Јовчић која је била секретар за дечију заштиту и образовање Града Београда.

Истакла је и да је поред ове одлуке о укидању вантелесне оплодње код младих парова о трошку града, Привремени орган града Београда укинуо и помоћ пензионерима и истакла да тако нешто сигурно неће довести до пронаталитетих мера за које се залагао град Београд. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије