Петровић: Нећемо се бавити СНС-ом и ДС-ом

Сада је важно да причамо о животу, а не о томе да ли су се посвађала два председника странака, каже председник странке у оснивању Заједно за Србију Душан Патровић. Највећи проблем друштва данас је, сматра Петровић, што грађани тешко комуницирају са својом државом.

Председник странке у оснивању Заједно за Србију Душан Патровић изјавио је да се политика те странке заснива на децентрализацији, развоју пољопривреде, енергетике, рударства, као и да ће наредне седмице одлучити о учешћу на изборима на Вождовцу.

Петровић је гостујући у Дневнику РТС-а рекао да се та станка неће бавити ни СНС-ом ни ДС-ом, већ животним питањима.

"Сада је важно да причамо о животу, а не о томе да ли су се посвађала два председника странака. Мислим да се на погрешне ствари троши енергија", рекао је Петровић.

Он је нагласио да производња хране мора да буде стратешка област у привреди Србије, затим енергетика, рударство, ИТ сектор и туризам.

Највећи проблем друштва данас је, сматра Петровић, што грађани тешко комуницирају са својом државом и то мора да се промени.

Он је подсетио да су док је био министар пољопривреде уведени пољопривредни саветници где је 1.600 пољопривредних инжењера, агронома свакодневно комуницирало са 300.000 пољопривредника, који су тако лакше долазили до субвенција и лакше остваривали своја права.

Петровић је рекао да његова странка има планове како би у наводњавање у наредних четири, пет година било уложено 3,5 до 4 милијарде евра.

Председник странке у оснивању Заједно за Србију навео је да његова странка има конкретан предлог за децентрализацију, а то је да порез на имовину највећим делом или у целини треба да остане у локалним самоуправама.

Он је рекао да Србија треба да има више општина и градова и највиши степен самоуправе треба да буду три региона - Војводина, Београд и остатак Србије и у њима треба да се води економска политика.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије